Véronique Lamers  |  mezzosopraan

In haar geboorteplaats Nijmegen komen de eerste zangimpulsen vanuit het kinderkoor de Habraakse Rakkertjes en de pianolessen die Véronique op jeugdige leeftijd volgt. Na eerst zelf in het kinderkoor gezongen te hebben neemt zij de leiding op 18-jarige leeftijd over en heeft met dit kinderkoor succes in o.a. de serie “Kinderen voor Kinderen” voor de VARA en de BRT.

Véronique gaat studeren aan het Conservatorium in Arnhem en krijgt o.a. les van Aafje Heynis. Wanneer zij aan de PABO in Arnhem gaat studeren vervolgt zij haar zanglessen privé bij Caren van Oyen en Mya Besselink.

Haar zangkwaliteiten ontwikkelt zij verder bij het Gelders Opera en Operette Gezelschap en door diverse cursussen “zingen en acteren” met regisseur Cilia Hogerzeil. Zij volgt tevens masterclasses bij o.a. Marco Bakker, Hans Nieuwenhuis en Winfried Maczewski en coaching bij de Amerikaanse sopraan Carol Wilson. Op dit moment wordt zij gecoached door de Amerikaanse mezzo-sopraan Jane Henschel.

Na het behalen van haar PABO-diploma gaat Véronique werken in het onderwijs en combineert dit met zingen in het koor van de Nationale Reisopera, de Nederlandse Opera en het Groot Omroepkoor. Vooral bij de Nederlandse Opera zingt zij in diverse grote operaproducties èn is lid van het succesvolle ensemble in de opera “Samson” (Händel) en “Raaff” (wereldpremière).

Bij het Groot Omroepkoor zingt zij onder meer o.l.v. dirigenten als Riccardo Chailly, Claudio Abbado, Edo de Waart en Hans Vonk. Bij het Onafhankelijk Toneel is zij ensemblelid in John Adams opera “The death of Klinghoffer”. In 1994 wint Véronique de eerste prijs tijdens het Oost-Nederlands Vocalistenconcours en in 1997 de eerste prijs in het t-v programma Una Voce Particolare. Tijdens het Nationaal Liedconcours 2001, georganiseerd door de Vrienden van het Lied, is zij tevens winnares.

Naast zelf zingen coacht Véronique ook (koor-)zangers en geeft zij workshops bij diverse koren. Bij Amsterdam Musicals verzorgt zij workshops klassiek zang. In het speciaal (basis)onderwijs is Vëronique werkzaam als groepsleerkracht, muziek- en kinderyogadocent. Na een jaar in de flexpool PON gewerkt te hebben zal Véronique vanaf september 2016 werkzaam zijn als vakleerkracht muziek op de Daniel de Brouwerschool (so en vso ZMLK) en op sbo SAM.


Als solist zingt Véronique vele operarollen en ook op het gebied van oratorium- en kerkmuziek is Véronique een graag geziene soliste. Samen met pianisten Chris Kok, Floor Lanz, Jacques Hendriks en sopraan Claudia Wijers treedt Véronique op met diverse programma’s (concert op maat) en in wisselende samenstellingen op de meest uiteenlopende locaties en gelegenheden.

recensies_h